Usein kysyttyä ripsikoulutuksistamme

21.02.2023

Jos olet harkinnut ripsikoulutukseen osallistumista, niin tässä blogikirjoituksessa löydät paljon tietoa ripsikoulutuksiimme osallistumisesta ja miten koulutukseen voi valmistautua etukäteen. Saat myös koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen meiltä vahvistuksen, jonka mukana on vielä kattava tietopaketti koulutuksesta. 

1. Ilmoittauduin koulutukseen, mutta en saanut heti vahvistusta sähköpostiini.

Ilmoittautumisen jälkeen saamme siitä ilmoituksen järjestelmäämme. Tämän jälkeen henkilökuntamme laittaa sinulle viestiä ilmoittamaasi sähköpostiin. Viestissä on lisätietoa koulutuksesta sekä mahdollisesti muutama lisäkysymys. Koska viesti laitetaan sinulle manuaalisesti, et välttämättä saa sitä heti. Jos et saa viestiä seuraavan arkipäivän aikana kello 19 mennessä, laita meille sähköpostia osoitteeseen hello@7heavenprofessionals.com varmistaaksesi, että olemme saaneet ilmoittautumisesi perille. Tarkista myös roskapostisi, sillä joskus vahvistus on voinut ohjautua sinne. 

2. Miten voin maksaa koulutuksen?

Koulutus maksetaan joko kerralla laskulla etukäteen tai osamaksulla laskuilla. Jos haluat maksaa kerralla, saat meiltä yhden laskun, jossa on nähtävissä tarvittavat laskutustiedot. Osamaksutapauksessa, sinun tulee ensin ilmoittautua johonkin koulutukseen ja sen jälkeen täyttää osamaksuhakemus ylävalikon kohdasta "osamaksu". Jos hakemuksesi hyväksytään, saat allekirjoitettavaksi osamaksusopimuksen. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti. Tämän jälkeen saat laskut sähköpostiisi. Muista aina käyttää viitettä, kun maksat laskun.  

3. Pitääkö koulutukseen olla oma malli? 

Koulutukseen tuodaan pääsääntöisesti oma malli. Jos sinulla ei ole mahdollista saada mallia, voimme auttaa mallin hankinnassa. Me etsimme mallit oppilaille Facebookin kautta, joten mallit ovat meillekin tuntemattomia. 

4. Koska mallin pitää tulla paikalle?

Malli saapuu paikalle teoriaosuuden jälkeen. Saat koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen meiltä vahvistuksen sähköpostiisi seuraavana arkipäivänä ja tämän mukana on tarkemmat ohjeet mallin saapumisen kellonajan suhteen. Jos malli tulee kanssasi kauempaa, hän voi odottaa koulutuksen teoriaosuuden ajan tiloissamme. 

5. Mitä mallin kanssa pitäisi huomioida?

Malli joutuu makaamaan koulutuksen aikana useamman tunnin ripsipedissä, joten olisi hyvä, että et ota mukaasi huonoselkäistä mallia. Mallilla ei myöskään ole hyvä olla kestotaivutuksia, jotka on tehty alle 6 viikkoa ennen koulutuspäivää. Malli saa kauniit ripset, mutta niitä ei ehditä koulutuksen aikana tekemään valmiiksi. Eli, älä lupaa mallillesi megavolyymeja koulutuksen aikana. 

6. Olenko koulutuksen jälkeen valmis ripsimuotoilija?

Et ole. Koulutus antaa sinulle valmiudet harjoitella itsenäisesti ripsien tekemistä, mutta tämä vaatii aikaa ja ahkeraa harjoittelua. Koulutuksessa käymme läpi ripsien teoriaa ja käytäntöä ja opit myös korjaamaan virheitä. Näiden eväiden avulla tulisi harjoitella kunnolla ja tehdä paljon uusia ripsiä sekä huoltoja. 

7. Voinko ottaa harjoitusripsistä rahaa?

Kun harjoittelet ripsen tekemistä itsenäisesti ja sinulla on y-tunnus, voit veloittaa asiakkailtasi harjoitteluhinnan. Muista kuitenkin aina mainita asiakkaillesi, että olet harjoittelija. Jos sinulla ei ole y-tunnusta, suosittelemme, että olet yhteydessä verottajaan sekä tarvittaessa muihin viranomaistahoihin varmistaaksesi, että toimit lain mukaan. 7 Heaven Professionals ei ota kantaa verotusasioihin tai muihin viranomaisvaatimuksiin. Emme kuitenkaan hyväksy harmaata taloutta, joten suosittelemme oppilaitamme olemaan yhteydessä eri viranomaisiin matalalla kynnyksellä.   

8. Pitääkö minulla olla vakuutus kun teen ripsiä?

Ripsiteknikoille ei ole erillistä vakuutustusta, mutta kauneudenhoitoalan yrityksille on tarjolla vastuuvakuutuksia asiakasvahingon varalle. Sitä varten täytyy olla y-tunnus. Vakuutus ei ole lain mukaan pakollinen, mutta tuo toki mielenrauhaa työskentelyyn. 

9. Mitä muuta minun pitää muistaa kun teen ripsiä työkseni?

Jos teet ammattimaisesti hoitolatyötä, niin sinun täytyy tehdä turvallisuuskartoitus. Tästä ei moni itse asiassa tiedä, mutta se on kuluttajasuojalain mukaan pakollinen. Täältä löydät lisää tietoa: https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/kuluttajille-tarjottavat-palvelut/kauneudenhoito-ja-kehonmuokkaus 

Hoitolatoiminnasta pitää myös ilmoittaa paikalliselle terveystarkastajalle. Paikalliset säännökset vaihtelevat paikkakunnittain merkittävästi, joten tästä kannattaa lukea lisää oman alueen terveystarkastajan sivuilta tai olla heihin suoraan yhteydessä. 

10. Voinko tilata ripsituotteita ihan mistä tahansa?

Ripsipidennystuotteista osa luokitellaan Suomessa kosmeettisiksi tuotteiksi, osa kemikaaleiksi ja osa tavaroiksi. Näin ollen tuotteet kuuluvat eri lainsäädäntöjen piiriin. Jos sinulla ei ole kosmetiikka- sekä kemikaalilainsäädännöstä tarkkaa tietoa, kannattaa AINA tilata tuotteita vain EU alueelta. Tällöin vältät riskin, että sinut katsotaan olevan kosmettisen tuotteen maahantuoja. Kosmetiikan maahantuoja vastaa tuotteen turvallisuudesta, turvallisuusanalyysin teettämisestä sekä sen rekisteröinnistä EU:n hallitsemaan CPNP-tietokantaan. Maahantuojalla on myös muita velvoitteita liittyen kosmeettisen tuotteen jakeluun sekä kuluttajamyyntiin. Voit hyvillä mielillä tilata 7 Heaven Professionals -tuotteita, sillä ne ovat turvallisia käyttää ja niihin on tehty EU:n kosmetiikka-asetuksen sekä paikallisten viranomaisten vaatimat toimenpiteet. 

11. Kuinka tilaaminen onnistuu 7 Heaven verkkokaupasta?

Tilataksesi tuotteitamme, sinun tulee rekisteröityä verkkokauppaamme. Saat myöhemmin vahvistuksen hyväksynnästä sähköpostiisi, kun henkilökuntamme on tarkistanut osto-oikeutesi kaupastamme. Vaadimme, että jokainen ammattilaiskauppaamme rekisteröitynyt asiakas on joko suorittanut meidän tai jonkin muun merkin ripsikoulutuksen. 

12. Mitä eroa on diplomilla ja sertifikaatilla?

Saat peruskoulutuksen sekä volyymijatkokoulutuksen jälkeen osallistumistodistuksen koulutuksen suorittamisesta. Tätä todistusta voi kutsua myös nimellä diplomi. Sertifikaatti sen sijaan on näyttökokeen jälkeen saatava todistus, joka OSOITTAA osaamisesi. Sen voi saada vain osallistumalla näyttökokeeseen. Näyttökokeeseen ei kannata osallistua kuin vasta riittävän harjoittelun ja jatkokoulutuksen jälkeen. 

13. Miten voin suorittaa sertifikaatin?

Sertifikaattia varten olemme luoneet koulutuspolun. Sinun ei kuitenkaan ole missään nimessä pakko suorittaa sertifikaattia missään vaiheessa. Haluamme ainoastaan korostaa ammattitaidon merkitystä ja edistää ripsialan hyvinvointia tarjoamalla kattavan koulutustarjonnan ja sertifioitumismahdollisuuden halukkaille. Jos haluat suorittaa sertifikaatin, näet oheisesta kaaviosta miten voit sen saavuttaa. Tärkeää on panostaa omaan harjoitteluun ja itsenäiseen työskentelyyn. Henkilökuntamme on myös koko ajan tukenasi matkalla kohti sertifiointia. 

Tervetuloa mukaan koulutuksiimme! Voit myös laittaa meille lisäkysymyksiä osoitteeseeen hello@7heavenprofessionals.com